Menu
  • slide 14
  • slide10
  • slide11
  • slide12
  • slide13
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5
  • slide6

FB-letterlogo-gr

NIEUWSBRIEF

EDUCATIE - WORKSHOPS - CURSUSSEN - PROGRAMMA

SCULPTURAAL GLAS EN MIXED MEDIA

Deze workshop legt de nadruk op het vertalen van artistieke ideeën naar glas door het gebruik van 'bits' en het sculpteren van glas. Tekeningen zullen worden gebruikt om van gedachten te wisselen. Teamwerk en samenwerking worden aangemoedigd. In de ochtend wordt er gestart met een demonstratie gevolgd door werkconferenties van de studenten; dit zowel in de hotshop als in het koudatelier. Na het werken in de hotshop zijn er open discussies waarin groepsideeën en assemblagetechnieken worden besproken. Tevens worden hier de volgende stappen per project en per student besproken.

De gebroeders Einar en Jamex de la Torre werden geboren in Guadelajara (MX) en verhuisden naar Californië in 1972. Momenteel leven en werken ze zowel in Ensenada (MX) en San Diego (US). Jamex begon met lampwerk in 1977. Hij kreeg een studiebeurs voor de California State University in Long Beach en ontving zijn 'Bachelor of Fine Arts' in beeldhouwen in 1983. Einar begon in 1980 met glas te werken en volgde ook een opleiding aan de California State University in Long Beach.

De gebroeders hadden samen een lampwerkstudio in de jaren 80 maar in de jaren 90 begonnen ze exclusief als kunstenaars te werken. Sindsdien hebben ze wijd en zijd tentoongesteld. Ze hebben werk in de collecties van het Arizona State University Museum, het Museum of Contemporary Art San Diego, het Kanazu Museum in Kanazu (JP), het USC Fisher Museum of Art in Los Angeles, het Tucson Museum of Art en het Mexican Fine Art Center Museum in Chicago. Ze hebben tevens werk in private collecties van onder meer Cheech Marin, Elton John, Terry McMilan, Sandra Cisneros en Quincy Troupe.

CHECK:
www.facebook.com/pages/De-la-Torre-Brothers/202331479792800
www.craftinamerica.org/artists_glass/story_112.php
www.youtube.com/watch?v=WiTcj57XypU

Periode: maandag 2 tot en met zondag 7 april / van 10.00 tot 17.00 uur
Docenten: Einar & Jamex de la Torre (MX/US)
Deelnemers: min 6- max 8 personen
Niveau: gevorderden
Kostprijs: EUR 650
Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

WORKSHOP01-delatorre tumb

Dorp 14b - 3920 Lommel - België
T +32(0)11/54.13.35 - F +32(0)11/55.22.66
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
adrespijl

 logo-lommel

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.