Menu
  • slide 14
  • slide10
  • slide11
  • slide12
  • slide13
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5
  • slide6

FB-letterlogo-gr

NIEUWSBRIEF

COLLECTORS
Hedendaags beeldend glas
23/01/08-01/06/08

Het GlazenHuis in Lommel toont in de tentoonstelling Collectors 25 jaar studioglas uit drie particuliere verzamelingen. Het gaat om twee Belgische collecties en een Nederlandse met name die van Dr. G. Embrechts, Dr. D. Schrijvers en van de Amsterdamse galeriehouder Dhr. C.A. Braggiotti. Er is werk tentoongesteld van 33 internationale kunstenaars.

Rol van de verzamelaar
Verzamelaars van glas spelen een aanzienlijke rol in de verspreiding van de mogelijkheden die het medium te bieden heeft: gaande van decoratieve objecten en zuivere vormen tot verregaand experiment en onderzoek. Het glascentrum in Lommel wil met de expositie Collectors deze mensen achter de schermen een podium geven. Immers promoten verzamelaars heel wat jong talent en geven ze hedendaagse glaskunstenaars graag een duwtje in de rug. De drie collecties zijn persoonlijk ingekleurd en bestrijken grote namen uit de glaswereld.

Van studioglas tot hedendaagse kunst
De tentoongestelde kunstwerken behoren tot wat men noemt 'studioglas'. Het ontstaat in de beslotenheid van het eigen atelier. In tegenstelling tot fabrieksglas experimenteert de studiokunstenaar in zijn studio en zoekt hij naar nieuwe uitdrukkingsvormen en technieken. Het studioglas maakt tegenwoordig vaak de oversteek naar de hedendaagse beeldende kunst. Niet langer gaat het uitsluitend om vorm, esthetiek en techniek dan wel geven kunstenaars op artistieke wijze uitdrukking aan deze wereld. De grens tussen kunst en toegepaste kunst is in deze tentoonstelling soms flinterdun.

"Je koopt voor jezelf maar je hoopt voor de toekomst. Mijn collectie representeert de tijd waarin we nu leven. Het is een momentopname."
Dr. G. Embrechts

"Glas begeestert, maar evenzeer de kunstenaars die er mee begaan zijn"
Dr. D. Schrijvers

"Verzamelen is een manier van leven. Mijn vader verzamelde Picasso, mijn moeder zilver, ikzelf glas"
Dhr. C. A. Braggiotti

in samenwerking met:
Dr. D. SCHRIJVERS
Dr. G. EMBRECHTS - Dr. A. RYCKAERT
Dhr. C. A. BRAGGIOTTI

TENTOONSTELLINGEN-COLLECTORS01-tumb
TENTOONSTELLINGEN-COLLECTORS02-thumb   TENTOONSTELLINGEN-COLLECTORS03-thumb

Dorp 14b - 3920 Lommel - België
T +32(0)11/54.13.35 - F +32(0)11/55.22.66
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
adrespijl

 logo-lommel

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.