Menu
  • slide 14
  • slide10
  • slide11
  • slide12
  • slide13
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5
  • slide6

FB-letterlogo-gr

NIEUWSBRIEF

XY - 10 Jaar GlazenHuis
06 05 2017 - 17 09 2017

De huidige tentoonstelling in het GlazenHuis in Lommel naar aanleiding van de tiende verjaardag is getiteld XY: X voor 10 en Y voor Years (jaren); het is de vierentwintigste expositie in het glasmuseum GlazenHuis en er zijn vierentwintig kunstenaars en ontwerpers uitgenodigd die het hedendaagse gebruik van glas in het vakgebied van de beeldende en toegepaste kunsten in België zullen tonen.

Belgen zit het gevoel voor materiaal in de genen. Door de traditie van de nijverheid en industrie en de toepassing van de ambachten als de ruggengraat van België’s ontwerpindustrie, speelde en speelt glas een grote rol in de culturele waarden die de Belgische eigenheid vormden.

De komende tentoonstelling voor de tiende verjaardag XY 10 JAAR GLAZENHUIS zal een mix zijn van de oude vertrouwde gezichten en nieuwe samenwerkings-verbanden, nieuw werk en reproducties: glazen objecten, sieraden, sculpturen, installaties, foto's, schilderijen, video's en performances. Met andere woorden, een selectie die geheel in overeenstemming is met de ideologie van het GlazenHuis. Met een indrukwekkende lijst exposerende kunstenaars onderstreept het GlazenHuis het belang van het materiaal glas in de hedendaagse kunst. De toezegging van de kunstenaars om deel te nemen getuigt eveneens van de reputatie die ons museum heeft opgebouwd in de afgelopen tien jaar.

De werken laten een interessante selectie zien van beeldend kunstenaars, studioglas-kunstenaars, glaskunstenaars en ontwerpers en daarmee de rol van kunst in onze moderne samenleving en het cross-over-proces van de onderlinge beïnvloeding van industrieel ontwerp, ambacht en kunst. Met hun onverschrokken manier van uitdrukken veroveren de kunstenaars ons hart en kunnen wij dóór hun glas steeds opnieuw kijken naar onszelf en de wereld.

Curator: Jeroen Maes
Production: © GLAZENHUIS

Deelnemers: Anna Torfs, Ann Veronica Janssens, Christine Vanoppen, Cindy Wright, Gauthier Pierson, Hans Op De Beeck, Ilse Van Roy, Jan Fabre, Karen Vermeren, Karin Borghouts, Klaar Prims, Koen Vanderstukken, Koen Vanmechelen, Kristof Vrancken, Lieven De Boeck, Linde Hermans, Lore Langendries, Maria Dukers, Mariken Dumon, Nel Verbeke, Peter De Cupere, Sylvie Vandenhoucke, Warner Berckmans en Wim Delvoye.

xy xy
 
xy

Dorp 14b - 3920 Lommel - België
T +32(0)11/54.13.35 - F +32(0)11/55.22.66
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
adrespijl

 logo-lommel

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.